Kefírové zákusky podle tohoto receptu jsou taková rychlovka s delikátní chutí kokosu. Příprava vám zabere minimum času.
Ingredience: 400 g polohrubé mouky, 350 g moučkového cukru, 50 g kakaa, 2 vejce, 200 ml oleje, 500 ml kefíru, 1 balíček jedlé sody, tuk a mouka na formu
Poleva: 150 g moučkového cukru, 4 lžíce horké vody, 2 lžíce citronové šťávy, 50 g kokosu
Postup: Mouku s cukrem a kakaem prosejeme do mísy. Přidáme vejce, olej, kefír, sodu a vše promícháme. Těsto nalijeme do vymazaného pekáčku, vysypaného hrubou moukou. Měl by být s vyšším okrajem.
Povrch uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout v pekáčku, pak korpus vyklopíme. Cukr s vodou a šťávou utřeme do hladké lesklé polevy. Vychladlý moučník potřeme polevou a posypem kokosem.