Lasagne s máslovou dýní a špenátem vás svou lahodnou chutí mile překvapí.
Suroviny na 6 porcí – 1 balení lasagní – 1 máslová dýně – 100 g baby špenátu – 80 g slunečnicových semínek – 4 lžíce strouhaného parmezánu – hrst tymiánu – sůl, pepř
Na omáčku – 500 g ricotty – 100 g strouhaného eidamu – 2 vejce – sůl
Postup
1. Dýni oloupejte, vydlabejte semínka a nakrájejte. Uvařte ji doměkka v osolené vodě. Až vychladne, rozmixujte si se špetkou soli a pepře. Na omáčku dobře promíchejte všechny ingredience.
2. Do zapékací mísy rozetřete třetinu dýňové směsi. Posypte tymiánem a přikryjte plátky lasagní. Potřete třetinou sýrové omáčky a spařeným špenátem. Tento postup opakujte. Na závěr lasagne posypte semínky smíchanými s parmezánem.
3. Pečte asi 20 minut při 180 ºC.