Na jejich zapečení můžete použít i natrhanou mozzarellu.
Ingredience: 4 porce
500 g mletého hovězího masa
1 cibule
1 stroužek česneku
1 lžička sušeného tymiánu
sůl, pepř
1 konzerva loupaných rajčat
1 lžička sladké mleté papriky
1 malý kelímek bílého jogurtu
150 g strouhané goudy
1 balení lasagní
500 ml hladké mouky
50 g másla
špetka muškátového oříšku
olej
Postup:
V rendlíku nechte rozpustit máslo. Postupně přidávejte mouku a míchejte. Když vznikne světlá jíška, přilévejte mléko a míchejte, až vznikne krémová směs bez hrudek.
V hlubší pánvi rozehřejte olej a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte maso a opečte ho dohněda. Přidejte papriku, tymián, směs osolte, opepřete a přidejte rajčata.
Přilijte trochu vody, přiklopte a nechte probublávat asi 20 min. Na dno pekáčku přidejte trochu bešamelu a rozetřete ho. Přidejte vrstvu lasagní. Pak opět bešamel a na něj vrstvu mletého masa. Přidejte další bešamel a vše takto opakujte. Poslední vrstva jsou lasagne.
Jogurt promíchejte se sýrem a směs rozetřete na pláty lasagní. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte asi 50 minut.
Doba přípravy: 90 min
Cena za porci: 40 Kč