Perníčky jsou oblíbené v Polsku a mnoha dalších zemích severní i východní Evropy.
Ingredience:
250 g hladké mouky
150 g mletých vlašských ořechů
150 g cukru krupice
2 vejce
100 g medu
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
1 lžička jedlé sody
80 ml mléka
špetka soli
Na polevu:
150 g hořké čokolády
1 lžíce másla
Postup:
V míse smíchejte mouku, mleté ořechy, cukr, skořici, perníkové koření, jedlou sodu a špetku soli.
Přidejte vejce, med a mléko. Vypracujte hladké těsto.
Nechte jej 30 minut odpočinout.
Těsto rozetřete na kulaté oplatky nebo vytvarujte menší bochánky a položte je na plech s pečicím papírem.
Pečte při 170 °C 12–15 minut.
Mezitím rozpusťte čokoládu s máslem ve vodní lázni.
Perníky potřete čokoládou.
Perfektní recept, představila jsem si, jak si po sportu dopřávám tyto čokoládové lahůdky. Určitě je vyzkouším!
Mňam, tohle fakt musím zkusit! Pečení je můj relax a tyhle perníčky vypadaj skvěle. Díky za recept!
To zní úžasně! Perníčky miluju, hlavně když jsou obalené v čokoládě. Už se těším, až si je doma upeču a vezmu na výlet.