Suroviny:
380 ml smetany 380 ml mléka 200 g hořké čokolády 150 g moučkového cukru 5 žloutků 1 kelímek šlehačky
Postup: Mléko a smetanu a přiveďte k varu. Nalijte do mísy s nasekanou čokoládou, nechte rozpustit a ušlehejte dohladka.
Žloutky s cukrem ušlehejte do pěny a spojte s čokoládovou směsí. Vše nalijte do hrnce a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Čokoládovou směs dejte na 2 hodiny do ledničky.
Poté jí napěchujte vaničku na zmrzlinu, přikryjte fólií a dejte na 6 hodin zmrazit. Po vyjmutí ji vidličkou načechrejte, vyklopte do mísy a našlehejte elektrickým šlehačem. Vraťte do vaničky a nechte dalších 6 hodin mrazit. Hotové ozdobte šlehačkou.