Suroviny: 750 g rybízu 750 g cukru 750 ml vody 60 – 100 ml ginu 2 citrony citronová šťáva ze 4 citronů
Postup: Rybíz zbavíme stopek a opereme ho. Do mísy dáme rybíz a menší část cukru a necháme v ledničce lehce rozmačkané stát asi hodinu. Vyndáme a rybíz s cukrem ještě co nejvíce rozmačkáme na kaši.
Poté směs přecedíme, propasírujeme přes sítko a necháme okapat. Tím získáme rybízovou šťávu. Mezitím cukr a vodu zahřejeme a povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Poté do cukrové vody přidáme rybízovou šťávu, šťávu ze dvou citronů a gin a zamícháme.
Plníme do sklenic, při podávání ředíme vodou, nebo minerálkou, na limonádu. Servírujeme s ledem a citronem..