Suroviny:
2 ks kůzlečí kýty
mleté kůzlečí maso
slanina
2 krajíce toastového chleba
0,5 dl smetany
1 dl vody
2 vejce
1 mrkev
řapíkatý celer
½ cibule
1 kyselá okurka
jíška
petržel, bazalka
sůl a pepř
Na Nádivku:
zbytek náplně do kůzlečí pečeně
2 vejce
smetana
sůl
Postup: Kůzlečí kýtu vykostíme. Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, osolíme a opepříme. Přisypeme nakrájenou kyselou okurku, slaninu, toastový chleba bez kůrek a zalijeme kapkou smetany. Na závěr přimícháme nahrubo nakrájené byliny.
Kýtu rozřízneme na velkou plochu, abychom na ni mohli nandat směs, osolíme a opepříme. Pak na maso nandáme náplň, smotáme a přichytíme pevně provázkem. Na pekáč dáme nejdřív kosti, na ně pak položíme roládu, aby při pečení hezky dýchala a nepřipékala se.
Znovu osolíme a opepříme. Do pekáče přidáme máslo a nakrájenou zeleninu. Dáme péct na 180 stupňů. Mezitím si připravíme nádivku: žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme sníh. Ke zbylé směsi masa přidáme žloutky, kapku smetany a vmícháme sníh z bílků.
Pekáč vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme směs. Pečeme při 175 stupních 20–30 minut.