Šťavnatá kuřecí prsa ve smetanové houbové omáčce se hodí jak k obědu, tak i večeři. Jako přílohu podávejte třeba rýži.
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa a s kůží
✿ 2 šalotky
✿ 300 g čerstvých hub
✿ 200 ml smetany
✿ 3 snítky tymiánu
✿ 300 ml drůbežího vývaru
✿ 25 g másla
✿ olivový olej
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ sůl, pepř
✿ čerstvou petrželku
1. Kuřecí prsa vcelku osolte a opepřete. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Na rozpálené pánvi s trochou oleje je opečte maso z obou stran dozlatova.
Pak je dejte dopéct do trouby při 180 °C asi 10 minut, aby byla dobře propečená, ale zůstala šťavnatá.
2. Šalotky oloupejte, nakrájejte najemno a na másle s trochou oleje a tymiánem je opečte lehce dozlatova. Přidejte houby, trochu je orestujte a zalijte vývarem a nechte vařit asi 20 minut.
3. Nakonec přilijte smetanu, citronovou šťávu, dochuťte solí, pepřem a krátce povařte. Do hotové omáčky vložte upečená prsíčka, posypejte nasekanou petrželkou a podávejte.