Suroviny na 4 porce:
šťáva z 1 citronu
4 kuřecí prsa
2 lžíce olivového oleje
4 šalotky, nakrájené na stejné měsíčky
4 snítky rozmarýnu malý svazeček nadrobno nasekaného estragonu
svazek zel. chřestu zbaveného dřevnatých konců
sůl podle chuti
čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Z poloviny citronu ostrouháme žlutou část kůry, citron pak rozkrájíme na měsíčky.
Prsa dáme do mělkého pekáčku, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a posypeme citronovou kůrou. Kolem masa rozmístíme měsíčky citronu, šalotku a bylinky. Pečeme asi 40 minut.
2. Jakmile se pečení bude chýlit ke konci, přivedeme k varu ve velkém hrnci osolenou vodu a na asi 4 minuty v ní povaříme chřest.
3. Potom spařený chřest slijeme, necháme ho okapat a přesuneme ho do pekáčku. Lehce zamícháme, aby se zelenina obalila výpekem z kuřete, a podáváme.