Suroviny:
2 kuřecí prsa
1 cibule
1 mrkev
300 g mraženého hrášku
600 ml vody
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sladké papriky
300 g basmati rýže
1 lžíce oleje
sůl
pepř
strouhaný sýr na posypání
Postup:
Maso nakrájejte na malé kostičky a vložte ho do velké hluboké pánve, ve které jste si rozehřála olej. Přidejte k němu nahrubo nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli a vše společně opékejte, dokud maso nebude hnědé.
K opečenému masu přisypejte sladkou papriku a nechte ji krátce rozvonět. Následně přidejte rajčatový protlak a rýži. Zalijte vodou, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Zakryjte pánev poklicí a rýži nechte asi 20 minut na nízkém plameni dusit doměkka.
Jakmile je rýže měkká, přidejte mražený hrášek, promíchejte, přikryjte poklicí a zahřívejte ještě asi 2 minuty, aby se hrášek dostatečně prohřál. Pilaf servírujte posypaný strouhaným sýrem.
Tip!
Pilaf chutná skvěle i s hovězím masem.
Tak jsem se dneska pustila do kuchyně a vyzkoušela ten kuřecí pilaf, co jsem tady našla. No a kdybyste věděli, bylo to fakt famózni. Moc dobre, jen jsem to asi trochu přehanela se solí, tak příště pozor na to.