Lehké jídlo ocení nejen dietáři, ale i děti. Alkohol se totiž z jídla zcela vypaří.
Ingredience na 4 porce:
4 kuřecí čtvrtky
200 ml bílého vína
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř dle chuti
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Kuřecí čtvrtky osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a maso opečeme dozlatova z obou stran. Pak vyjmeme a na stejnou pánev přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
Po chvíli zalijeme bílým vínem a necháme lehce vařit, dokud se alkohol neodpaří. Vrátíme maso do pánve a dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 20 min. Podáváme s bramborovou kaší a tymiánem.
Doba přípravy: 40 min
Cena: 150 Kč
Fotky by byl super, aby sem věděla, jak to má vipadat. Ale repecpt je rychly a vypada dobře. Hned zejtra skusim.
Recept vypadá skvěle! Líbí se mi, že to není ani moc drahé a příprava je jednoduchá. Určitě zkusím.
Konečně něco rychlého a chutného na večeři. Myslím, že to bude skvělé s rýží místo bramborové kaše.
Tohle vypadá fakt dobře! Určitě vyzkouším o víkendu, děti to určitě ocení. A že se alkohol vypaří, je velký plus!