Šťavnaté maso z kuřecích stehen se smetanovou omáčkou, houbami a voňavým rozmarýnem je přesně to pravé pro mlsné jazýčky.
Potřebujete:
✿ 4 kuřecí stehna
✿ sůl, pepř
✿ 3 lžíce olivového oleje
✿ 200 g hub
✿ 2 snítky rozmarýnu
✿ 3 stroužky česneku
✿ ½ lžičky dijonské hořčice
✿ italské bylinky
✿ 60 ml vývaru
✿ 180 ml smetany ke šlehání
1. Stehna vykostěte, nakrájejte na kousky, osolte a opepřete. V hlubší pánvi rozehřejte olej a opečte na něm maso dozlatova 10–15 minut.
Pak ho přendejte na talíř, na pánev vsypejte pokrájené houby, snítku rozmarýnu a opékejte 5–6 minut za občasného míchání. Houby a rozmarýn vyjměte a dejte stranou.
2. Do pánve přidejte nakrájený česnek, po chvíli vmíchejte hořčici, italské bylinky a vývar. Přiveďte k varu a nechte minutu bublat. Vložte opečené maso, přiklopte a duste 25 minut. Přidejte houby s rozmarýnem a duste ještě 5–10 minut.
3. Zmírněte oheň, vlijte smetanu a povařte ještě 3–5 minut, aby omáčka mírně zhoustla. Dosolte a opepřete. Podávejte ozdobené pokrájeným rozmarýnem.