Kupte si vykostěné kuře nebo si ho připravte sami a zarolujte do masa tuhle skvělou náplň.
Ingredience: 4 ks kuřecích prsou s kůží, 300 g zeleného chřestu, 50 ml smetany 30%, 2 lžíce olivového oleje, pepř a sůl
Omáčka: 400 g sekaných loupaných rajčat, 2 lžíce nasekaného oregana, 3 stroužky česneku, 50 ml extra panenského olivového oleje, 100 g mascarpone, sůl a pepř
Postup: Do kastrolu vložte všechny ingredience na omáčku kromě mascarpone. Vše duste na mírném ohni 20 minut. Poté omáčku rozmixujte a vmíchejte do ní mascarpone. Podle chuti osolte a opepřete.
Kuřecí prsa lehce naklepejte klouby prstů a odkrojte z nich přečnívající kousky masa.
Oloupaný chřest povařte ve vodě asi 4 minuty, slijte ho a rozmixujte dohladka spolu s okrájenými kousky masa a smetanou. Směs osolte a opepřete.
V kuřecím mase vytvořte ostrým nožem kapsu a naplňte ji chřestovou náplní. Otvory sepněte párátky.
Na pánvi rozehřejte olej, osmažte v něm kuřecí prsa, nejprve kůží dospod, 8 minut po každé straně. Maso i náplň se dokonale propečou. Prsa nechte asi 4 minuty odpočinout a poté je nakrájejte na plátky. Podávejte s horkou omáčkou a rýží