Suroviny:
1 celé kuře
anglická slanina
grilovací koření
1 l oleje
silný alobal
drát
injekční stříkačka s velkou jehlou na nálev
Na marinádu:
1 lžíce mletého pepře
1 lžíce drceného kmínu
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
2 l vody
1 větší cibule
3 stroužky česneku
3 větší mrkve
3 větší petržele
15 g soli na 1kg masa
Postup:
Do dvou litrů vody přidáme koření, zeleninu, česnek a cibuli. Osolíme podle váhy masa. Zeleninu necháme v nálevu vyvařit a poté ji necháme zchladit. Vychladlý nálev (marinádu) přecedíme.
Krůtu „napícháme“ připraveným nálevem a celou ji marinádou bohatě potřeme. V lednici necháme 2–3 dny uležet. Před grilováním krůtu prošpikujeme anglickou slaninou, kterou jsme si předem zmrazili a nakrájeli na delší hranolky.
Prošpikovanou krůtu napíchneme na otočný rošt a obalíme silným alobalem, který zpevníme drátem. Po 3–4 hodinách opékání krůtu rozbalíme, potřeme marinádou z 1 l oleje a 100 g grilovacího koření.
Ugrilované maso postupně odkrajujeme a po každém odkrojení znovu potřeme marinádou.