Suroviny na 4 porce:
600 g krůtího řízku
250 g šafránových nudlí
250 g zelených fazolek
250 g hrášku
1 lžíce olivového oleje
1 šalotka
4 lžíce sherry
200 ml smetany ke šlehání
snítka estragonu
sůl, mletý pepř
Postup:
Plátky masa omyjeme a osušíme, pak je nakrájíme na kousky.
Nudle uvařím během asi 8 minut ve slané vodě, aby zůstaly pevné na skus. Ve slané vodě krátce povaříme také fazolky a hrášek, scedíme a propláchneme studenou vodou. V kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme na něm kousky masa ze všech stran, celkem asi 10 minut.
Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a krátce osmažíme. Vlijeme sherry nebo ocet, odvaříme přípečky, přilijeme smetanu, prohřejeme, dochutíme solí a pepřem, posypeme lístky estragonu a podávám se zelenými fazolkami a hráškem.