Pochutnejte si na vláčných hranolcích, které mají opravdu krásně propečenou krustičku!
Ingredience:
1 kg moučných brambor
olivový olej
sůl
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C a dejte vařit velký hrnec s vodou. Jakmile voda začne vřít, osolte ji, přidejte brambory nakrajéené do tvaru hranolků a povařte je zhruba 4 minuty, aby byly ještě lehce nedovařené.
Hranolky sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se přestaly vařit. Nechte je dobře osušit na utěrce a pak je v míse promíchejte s olejem a solí, případně dalšími dochucovadly, které máte rádi, skvěle poslouží třeba paprika.
Přesuňte je na plech lehce potřený olejem a pečte asi 15 minut. Plech vyjměte, hranolky promíchejte a pečte je ještě 10 minut. Pak troubu přepněte na gril a hranolky grilujte asi 5 minut, až krásně zezlátnou. Podávejte s majonézou.
Tip redakce
Dejte si záležet na tom, aby každý hranolek byl stejně velký. Pak se budou propékat stejnoměrně.