Bezmasá varianta chutná v parných letních podvečerech výtečně, ale pokud chcete přece jen malinko hřešit masem, vystačíte úplně klidně s libovější anglickou slaninou nebo šunkou od kosti.
Přidávejte ji v tom případě nasekanou nadrobno do zářezů spolu s cibulí.
Ingredience na 4 porce:
8 větších brambor
olivový olej
4 cibule
2 mozzarelly
4 stroužky česneku
2 lžičky lístků tymiánu
100 g goudy
sůl
pepř
jarní cibulka na dozdobení
Postup:
Brambory pečlivě očistěte kartáčkem pod proudící vodou. Poté je osušte a udělejte do nich několik zářezů. Cibuli nakrájejte najemno, česnek nahrubo a dejte vše do misky. Přidejte lístky tymiánu a směs přiměřeně osolte a opepřete.
Následně důkladně promíchejte. Hotovou směsí potom nepěchujte každý ze zářezů na bramborách. Celé je potom potřete olejem, opět mírně osolte a opepřete.
Dále je vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Pečte přibližně 40 min v troubě předehřáté na 190 0 C. Deset min před upečením brambory posypte sýrem a vraťte do trouby.
Po vytažení z trouby dozdobte nadrobno nasekanou jarní cibulkou a ihned podávejte, i když tyto brambory chutnají i za studena.
Doba přípravy: 50 min
Cena za 1 porci: 35 Kč
Tohle vypadá na perfektní čtení s knihou v ruce na letní večer! Zkoušela někdo přidat místo mozzarelly jiný sýr? Zajímalo by mě, jak to ovlivní celkovou chuť.
Zní to skvěle, jsem zvědavá, jak budou brambory křupat. S tím česnekem a tymiánem to musí mít úžasnou vůni. A super, že je tam varianta i pro vegetariány.
Tak tohle musí být zážitek nejen pro chuťové buňky, ale i pro oko! Vždycky mě baví experimentovat s recepty, které přinášejí klasice nový rozměr. Móda a jídlo mají společné to, že obě potřebují dobrý styl – a tenhle recept je plný stylu.
Velmi praktický návod, jednoduché ingredience, které má člověk většinou doma, a zároveň to vypadá, že výsledkem bude něco, co má šmrnc. Ocenila jsem přesné množství ingrediencí, ušetří to čas i peníze.
Nápad s anglickou slaninou zní skvěle! Osobně preferuji vegetariánské varianty, ale je dobré mít tip i pro kamarády, co maso milují. Zajímavý článek, děkuji za inspiraci.
Super recept! Už dlouho hledám něco neobvyklého na gril party a tohle se zdá být ideální. Zapíšu si to, v létě vyzkouším!