Je skvělou volbou na svačinu. Ale může být i lehkou večeří.
Ingredience:
4 čerstvé menší bagetky
600 g vepřové plece či krkovice
2 cibule
3 stroužky česneku
200 ml vývaru
150 ml barbecue omáčky
2 lžíce oleje
1 lžička sladké papriky
sůl, pepř
čerstvá řeřicha na ozdobu
Postup:
Maso potřete olejem, osolte, opepřete a poprašte paprikou.
Spolu s nakrájenou cibulí a česnekem vložte maso do pekáče, podlijte vývarem (anebo vodou) a zakryté pečte při 150 °C zhruba 3 hodiny. Maso prostě musí být měkké natolik, aby se začalo rozpadat. Pak vám totiž půjde snadno trhat.
Vezměte si tedy dvě vidličky a maso jimi rozděte na opavdu tenká vlákna. Potom ho pečlivě promíchejte s částí šťávy a trochou barbecue omáčky.
Housky rozkrojte, naplňte takto připraveným masem, zakápněte zbylou barbecue omáčkou a posypejte čerstvou řeřichou. Podávejte vždycky ještě teplé.
Tahle křupavá bagetka s barbecue vypadá jako skvělý tip na rychlou večeři, určitě ji vyzkouším! Kombinace vepřového masa s barbecue omáčkou je prostě nepřekonatelná.