Grilované krevety připravené jako studený salát jsou skvělé pohoštění. Květáková rýže jim dodá zajímavý základ.
Potřebujete:
✿ 100 g vařených neloupaných krevet
✿ 1 mango
✿ sezamový olej
✿ 30 g zázvoru
✿ 1 limetku
✿ sůl, bílý pepř
✿ ½ květáku
✿ 1 cibuli
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 1 citron
1. Krevety omyjte a osušte. Dejte je do grilovací pánve s rozpáleným sezamovým olejem, opečte z obou stran dozlatova (cca 1,5 minuty z každé strany) a dejte stranou.
2. Květák omyjte a nastrouhejte nahrubo. Nasypejte mezi dvě papírové utěrky a lehce stlačte, aby se zbavil přebytečné vody. Na pánvi rozehřejte olej, orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte květákovou rýži a restujte asi 5 minut. Pak osolte a opepřete a dejte do ji mísy.
3. Mango a zázvor oloupejte, mango zbavte pecky, nakrájejte na kostky, zázvor nastrouhejte nadrobno. Mango dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte šťávu z limetky, zázvor, krevety a promíchejte. Pak přidejte ke květákové rýži a podávejte s plátky citronu.