Obliba mořských plodů stoupá i u nás. Jsou lahodné a zdravé.
Potřebujete:
✿ 24 ks krevet
✿ sůl, pepř
✿ solamyl
✿ olej
✿ 40 g čerstvého zázvoru
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 jarní cibulky
✿ 30 ml kuřecího vývaru
✿ 30 ml čínského octa
✿ 100 ml sójové omáčky
✿ sezamový olej
✿ cukr
✿ 4 lžíce smažené cibulky
✿ 1 limetku
✿ čerstvé bylinky
1. Očistěné krevety opepřete, lehce obalte v solamylu a ve woku ve vysoké vrstvě oleje osmažte, aby se zatáhly. Nechte okapat a znovu je ponořte do horkého oleje a dosmažte dokřupava.
2. Ve woku orestujte plátky česneku a zázvoru, přidejte krevety a jarní cibulku. Vše prohoďte a zalijte částí omáčky z vývaru, octa a sójové omáčky, znovu svařte, aby omáčka obalila krevety.
3. Přidejte sezamový olej, sůl a cukr a smaženou cibulku. Na talíři krevety pokapejte šťávou z limety, zbytkem omáčky a posypte bylinkami a podávejte se.