Dezerty do skleničky jsou na léto dokonalé. Využijete při tom zpracování ovoce v té nejlepší, tedy čerstvé podobě.
Ingredience na 4 porce:
● 250 g mascarpone
● 250 g smetany na šlehání
● 1 vanilkový cukr
● 1 hrnek ovesných vloček
● 2 lžíce nasekaných oříšků
● 3 lžíce medu
● 300 g jahod
Postup:
Ovesné vločky, med a ořechy promíchejte. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova. Nechte ji vychladnout a pak ji rozdrťte. Mascarpone prošlehejte se smetanou a vanilkovým cukrem.
Polovinu směsi rozdělte do skleniček. Přidejte vrstvu vloček, jahody a zbytek krému. Navrch dejte opět jahody a vločky. Skleničky dejte na 60 min do lednice a pak podávejte.
Příprava: 45 min
Cena: 120 Kč
To vypadá fakt super! Už jsem dlouho hledala recept na něco lehkýho a svěžího do skleničky. Paráda, moc se těším, až to zkusím!