Suroviny: 500 g červené řepy 2 lžíce olivového oleje sůl a čerstvý kopr 1 lžíce másla 1 cibule 1 stroužek česneku 250 g kulatozrnné rýže 150 ml bílého vína 700 ml zeleninového vývaru parmazán 4 lžíce zakysané smetany
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Řepu oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem, zastříkneme lžící oleje, osolíme a pečeme hodinu nebo dokud řepa nezměkne.
Ke konci pečení v hrnci rozpálíme zbylý olej a máslo, vsypeme cibuli a 3–5 minut opékáme, přidáme česnek a po minutě přidáme rovněž rýži.
Promícháme, aby se dokonale obalila tukem, přilijeme víno, přivedeme k varu a necháme 5 minut probublávat. Promícháme, vlijeme vývar, opět promícháme, přiklopíme a dáme na 15 minut do trouby, aby rýže změkla.
Řepu vyndáme z trouby, ¼ rozmixujeme na hladké pyré, zbytek pokrájíme nadrobno. Rýži vyjmeme z trouby, vmícháme do ní pyré, pokrájenou řepu, většinu parmazánu. Podáváme s kopečkem zakysané smetany, posypané koprem a zbylým parmazánem.
.