Vynikající houbová polévka zjemněná smetanou.
Příprava: 30 minut
Náročnost: *
Cena za porci: 16 Kč
Suroviny na 4 porce
– 2 lžíce másla
– 1 cibule
– 250 g lesních hub
– 100 g žampionů
– 1 l vývaru
– 1 hrnek smetany
– 2 lžíce hladké mouky
– 2 žloutky
– 1 lžička citronové šťávy
– sůl, pepř
Postup
1. Nakrájenou cibuli zpěňte na rozehřátém másle. Přidejte očištěné a na plátky nakrájené houby. Zasypte moukou a trošku osmahněte. Podlijte hrnkem vývaru a za stálého míchání povařte. Přidejte zbytek vývaru, opepřete, osolte a 20 minut vařte.
2. Smetanu rozšlehejte se žloutky a vlijte do polévky. Prohřejte, dochuťte citronovou šťávou a rozmixujte dohladka.