Suroviny:
1 kg červených paprik
2 brambory
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička balsamica
1 cibule
sůl
pepř
1 l zeleninového vývaru
pár listů bazalky
100 g mascarpone
Postup:
Omyté a osušené papriky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C půl hodiny, dokud se paprikám na několika místech nenafoukne a nezčerná slupka.
Ještě horké je vložte asi na 5 minut do igelitového sáčku, poté je vyjměte a odstraňte z nich slupku.
Z paprik odstraňte semínka a stopku, brambory a cibuli nakrájejte. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a orestujte na něm cibuli. Jakmile zesklovatí, přidejte k ní prolisovaný česnek a nechte ho rozvonět.
Pak do hrnce vložte upečené papriky a nakrájené brambory. Vše zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte asi 20 minut. Poté polévku rozmixujte, ochuťte ji balsamikem a na talíři každou porci ozdobte lžící mascarpone.
Tip!
Paprik upečte víc a použijte je třeba do salátu.
Wow, to zní skvěle! Už se těším, až si to vyfotím a hodím na Instagram, haha. Díky za super tip!
To je suprový recept! Úplně vidím, jak z toho mám doma dokonalou chuťovku. Asi to zkusím udělat ve škole s dětma jako projekt!