Polovinu mouky můžete nahradit špaldovou nebo pohankovou moukou. Dodají těstu příjemnou oříškovou chuť.
Ingredience: na 1 kulatou formu
● 250 g hladké mouky
● 120 g másla
● 1 vejce
● 1 lžička soli
Na náplň:
● 250 g ricotty
● 250 g měkkého tvarohu
● 3 žloutky
● sůl, pepř
● 100 g hrášku
● 2 snítky kopru
● 1 svazek jarních cibulek
● 1 stroužek česneku
● 4 vařená vejce
Postup:
Do mísy dejte všechny suroviny na těsto. Důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto. Vyválejte ho a přeneste do kulaté koláčové formy vyložené pečicím papírem. Vytvarujte okraje a přebytečné těsto seřízněte.
Tvaroh prošlehejte s ricottou a žloutky. Směs osolte, opepřete a vmíchejte do ní hrášek a najemno nakrájené jarní cibulky. Naneste ji na těsto a uhlaďte. Navrch vyskládejte poloviny vajec. Posypte koprem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 40 min.
Příprava: 60 min
Cena za porci: 16 Kč