Suroviny:
Na těsto:
500 g semolinové mouky
200 g hladké mouky
250 g másla
špetka soli
100 ml mléka
1 lžíce růžové vody
Na náplň:
250 g sušených datlí
1 lžíce másla
1 lžička skořice
Postup:
Krupici, oba druhy mouky a špetku soli smíchejte a postupně přilévejtete rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte, přidejte mléko a květovou vodu a vypracujte vláčné těsto. To zabalte do potravinářské fólie a nechte 2 hodiny odpočinout v lednici.
Datle rozmixujte s máslem a skořicí na hladkou pastu. Uleželé těsto rozdělte na malé kuličky. Každou kuličku roztlačte, do jejího středu vložte datlovou náplň a zabalte do kuličky. Její vrchní část můžete ozdobit pomocí razítka na sušenky.
Košíčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je v troubě předehřáté na 180 °C asi 15–20 minut, dokud jejich povrch nezrůžoví. Po vychladnutí košíčky posypejte moučkovým cukrem.
Tip!
Polovinu datlí můžete nahradit sušenými fíky.
Kombinace datlí a skořice je prostě nezaměnitelná. Už se těším, až ty košíčky vyzkouším a překvapím rodinu.
Hele, semolinová mouka… jestli to pak voní jen jako ilustrace? Zní to parádně pro večerní mlsání!
Mám ráda datle, takže tohle určitě vyzkouším. Díky za inspiraci na zdravé pečení!
Tohle zní vlastně skvěle nejen pro chuťové buňky, ale i vizuálně. Představuji si, jak ty košíčky krásně vypadají na fotce!