Suroviny:
700 g mletého hovězího masa
2 lžíce olivového oleje
2 cibule a mrkve
1 stonek řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
300 ml hovězího vývaru
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
300 g listového těsta
100 g sýra čedar – nakrájený na kostičky
1 ks žloutku
Postup:
Ve vhodné pánvi, nebo kastrolu orestujeme na oleji nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev, jemně nasekaný celer a česnek.
Přidáme mleté maso, rajský protlak, vývar a dusíme 15 minut.
Do masa vmícháme mouku, kterou promícháme s rozpuštěným máslem a dusíme dalších 5 minut. Předehřejeme troubu na 200 °C.
Formu o průměru 24 cm vymažeme a vyložíme polovinou vyváleného listového těsta. Na těsto rozprostřeme připravené vychladlé maso a posypeme na kostičky nakrájeným sýrem.
Maso přikryjeme druhou polovinou vyváleného těsta, okraje dobře přitiskneme k sobě a koláč potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme přibližně 30 minut