Tvarohovo-pudinkový dort s kávovou chutí je nenáročný, přitom krásně vypadá a skvěle chutná.
Suroviny
Na těsto – 100 g polohrubé mouky – 40 g pískového cukru – 1 vejce – 1 lžička mleté kávy – 2 lžíce řepkového oleje – 50 ml teplé vody – 1 lžička prášku do pečiva – máslo a mouka na formu
Na náplň – 1 vanilkový pudink – 300 ml mléka – 1 lžička mleté kávy – 100 g moučkového cukru – 250 g tučného měkkého tvarohu – 100 g zakysané smetany
Postup
1. Žloutek vyšlehejte s cukrem. Přidejte olej, vodu a kávu a krátce prošlehejte. Nakonec vmíchejte mouku a prášek do pečiva. Z bílků vyšlehejte sníh a lehce ho vmíchejte do těsta.
2. Těsto nalijte do dortové formy, kterou vymažete máslem a vysypete moukou. Dejte péct do trouby vyhřáté na 170 °C zhruba na 20 minut.
3. Z mléka, pudinkového prášku a mleté kávy uvařte hustý pudink a nechte ho vychladnout. Poté ho vyšlehejte s moučkovým cukrem, tvarohem a zakysanou smetanou.
4. Krém rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a vršek posypte kakaem, případně postříkejte cukrářskou polevou – karamelovou, skořicovou nebo bílou ledovou a nechte uležet přes noc v lednici.