Suroviny na 4 porce:
100g másla
4 větší kuřecí stehna
1 cibule
2 stroužky česneku
0,15 l rajčatového džusu
1 kostka bujónu
1 čajová lžička chilli
1 lžíce arašídového másla
1 silné espreso
2 šálky dlouhozrnné rýže
5 šálků vody
sůl
kerblík
Postup:
Dopředu si uvaříme silné espresso (cca 120 ml). Jemně nasekáme cibuli a česnek. Kuřecí stehna zprudka opečeme na polovině másla (nebo na oleji) z obou stran dozlatova. Opečené maso vyjmeme a na zbytku tuku osmažíme cibuli a česnek.
Zalijeme tomatovým džusem a připravenou kávou. Podle chuti přidáme kostku bujónu, chilli, arašídové máslo. Poté vrátíme kuřecí stehna a dodusíme je do měkka. Podle potřeby podléváme.
Na zbytku rozehřátého másla orestujeme opranou rýži, zalijeme připravenou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
Rýži vaříme na mírném plameni, až se vypaří skoro všechna voda, pak nádobu přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a troubu vypneme.
Ryži necháme „dojít“ asi 15–20 minut.Hotovou rýži vyklopíme do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něho dáme podušené maso. Nakonec posypeme sekaným kerblíkem.