Karbanátky s kousky kapusty zachutnají i těm, kdo jinak kapustu moc nemusejí. Hodí se k nim třeba bramborová kaše.
Potřebujete:
✿ 500 g mletého masa
✿ 1 menší kapustu
✿ 2 vejce
✿ mléko
✿ 1 cibuli
✿ 4 stroužky česneku
✿ sůl, mletý pepř
✿ strouhanku
✿ hladkou mouku
✿ olej
1) Kapustu omyjte, nakrájejte na kousky a dejte povařit v osolené vodě. Sceďte a nechte okapat.
2) Najemno nakrájenou cibuli osmažte na trošce oleje. Mleté maso osolte, opepřete, přidejte osmahnutou cibuli, kapustu, rozšlehané vejce a trochu mléka. Do směsi prolisujte česnek a podle potřeby přidejte strouhanku.
3) Rukama směs prohněťte, aby se všechny ingredience propojily. Ze směsi tvořte kuličky, lehce je splácněte a obalte v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Pak je opečte v rozpáleném oleje z obou stran dozlatova.