Suroviny:
150 g hladké mouky
120 g cukru
100 ml smetany
80 g másla
100 g hořké čokolády
100 g třešní
1 lžíce kakaa
1 kypřicí prášek
2 vejce
špetka soli
Na krém:
150 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
12 třešní na ozdobu
hoblinky hořké čokolády
Postup:
Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte nasekanou čokoládu a zahřejte, aby se čokoláda rozpustila. Nechte směs vychladnout. Změklé máslo s cukrem vyšlehejte do nadýchaného krému a přidejte obě vejce.
Mouku smíchejte s kakaem, kypřicím práškem a špetkou soli a zašlehejte ji do krému. Na závěr přimíchejte vychladlou smetanu a nadrobno nakrájené třešně.
Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky, každý z nich naplňte asi do 2/3 těstem a vložte je do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 20 minut.
Smetanu vyšlehejte s cukrem do krému a vychladnuté muffiny pomocí cukrářského sáčku ozdobte. Pak cupcaky ozdobte třešněmi a hoblinkami hořké čokolády.
Tip!
Šlehačku můžete nahradit krémem z mascarpone.
Ou jé! To zní jako super recept! Díky za sdílení, určitě to vyzkouším o víkendu.
Vypadá to skvěle! Musím to zkusit uvařit. Plánuju návštěvu a chci je čím překvapit:D
Super recept, už se těším, až to vyzkouším. Jen teď musím najít, kde seženu dobré třešně.
Tak tohle vypadá luxusně. Já mám moc ráda třešně, takže určo zkusím. Dík za tip.