Suroviny na maso: 4 ks kachních stehen 500 g kachního sádla 2 bobkové listy 1 malý svazek tymiánu
Fazole:
400 g konzervovaných fazolí 400 g konzervovaných máslových fazolí 1 velká cibule 4 stroužky česneku 200 g malých žampionů 2 lžíce olivového oleje 400 g konzervovaných rajčat 2 lžíce protlaku 1 svazek hladkolisté petržele mořská sůl a mletý pepř
Postup: Troubu předehřejeme na 150 °C.
Stehna položíme do žáruvzdorné nádoby s poklicí a pokryjeme kachním sádlem. Přidáme bobkové listy a tymián, přiklopíme a maso dusíme 3 hodiny, až změkne. Zhruba za 2,5 hodiny slijeme fazole z konzervy a propláchneme je vodou.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Velkou pánev rozehřejeme na středním stupni, vlijeme olej, vsypeme cibuli, česnek a žampiony a opékáme je 5 minut doměkka.
Přidáme fazole a rajčata a vmícháme rajčatový protlak. Povaříme 5 minut, osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku. Maso nandáme na talíř vyložený papírovými utěrkami, které odsají tuk. Rozehřejeme větší pánev, vložíme do ní stehna a opečeme je dokřupava.