Netradiční polévka s výbornou vůní i chutí pochází z Maroka, je velmi zdravá a za 30 minut na stole.
Příprava: 30 min
Náročnost: x x
Cena: 95 Kč
Potřebujete:
2 cibule
4 stroužky česneku
500 g cukety
6 snítek máty
300 g sterilované cizrny
½ lžičky drceného římského kmínu
3 lžíce olivového oleje
800 ml vývaru
špetka šafránu
sůl, pepř
400 g jogurtu
2 citrony
2 vejce
1 Cibuli nakrájejte na kolečka, česnek a cuketu na plátky. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli a po chvíli i česnek. Přidejte římský kmín a plátky cukety a restujte asi 2 minuty.
2 Pak vše zalijte vývarem a přiveďte k varu. Osolte a opepřete podle chuti, přidejte šafrán a cizrnu a vařte na mírném ohni asi 10 minut.
3 Šťávu z citronů smíchejte s jogurtem a vejci. Polévku odstavte, vmíchejte do ní jogurtovou směs, ozdobte mátou a hned podávejte. Můžete ji i rozmixovat, ozdobit plátkem cukety, bylinkami nebo jarní cibulkou a podávat s opečenými kostičkami chleba.