Z jednoho svazku chřestu připravíte vynikající jarní oběd pro celou rodinu.
Ingredience: 1 svazek zeleného chřestu, 150 ml smetany ke šlehání, 2 stroužky česneku, 50 g parmazánu, sůl, 350 g těstovin
Postup: Chřest nejprve omyjte a poté z každého výhonku odřízněte zdřevnatělé konce i křehké špičky. Konce lze taktéž jednoduše odlomit. Špičky odložte prozatím stranou.
Zbylé stonky nakrájejte nahrubo, vložte je do vroucí osolené vody a vařte přibližně 4 až 5 minut.
Mezitím nalijte do rendlíku smetanu, přidejte celé stroužky česneku a přiveďte k varu. Poté sejměte z ohně a vyjměte česnek. Vařený chřest slijte a nechte okapat, případně ho osušte.
Následně vsypejte chřest spolu se strouhaným parmazánem do hrnce se smetanou a rozmixujte dohladka. Vzniklou omáčku dochuťte solí. Pokud vám samotný chřest nestačí, můžete do omáčky přidat i brokolici.
Uvařené těstoviny vložte na talíř a přelijte omáčkou. Nakonec přidejte křehké špičky chřestu a vše ještě posypejte hoblinkami parmazánu, případně čerstvou bazalkou.