Už jste někdy ochutnali jedlé květy? Pokud ne, teď je vhodná příležitost s tím začít. Naservírujte si třeba bez.
Hodí se do salátů i jako příloha. Z jedlých květů načerpáte nejenom vitaminy, ale také dobrou náladu a energii.
Sladká levandule
V kuchyni je nejčastěji používanou bylinkou. Příjemně sladká chuť se hodí do dezertů, ovocných a zeleninových salátů.
Kandovaná fialka
Fialka úžasně funguje v kombinaci s dezerty či salátem. Prodávají se i kandované květy, které oživí každý talíř s masem či jednohubkami.
Naložená pampeliška
Nevěřili byste, jakou lahůdkou je pampeliška pražená na másle! Díky medové příchuti ji můžete nakládat do vína či octa nebo si z ní vyrobit sirup. Okvětní lístky se často používají i k dochucení rýže.
Bezová polévka
Bezový květ jste již určitě někdy ochutnali, alespoň v podobě výborné šťávy. Kromě toho ale umí i další zázraky. Skvěle se hodí na přípravu teplých polévek nebo jako přísada do medových pochoutek. Květy bezu navíc patří mezi nejdostupnější jedlou květinu u nás.