Chleba namazaný pravým máslem se špetkou soli a posypaný bylinkami – to milujeme všichni. Jak máslo skladovat, aby bylo stále dobré a dlouho čerstvé?
– Nejlepší je nechat máslo zabalené v původním obalu a ještě ho uzavřít do silnějšího plastového sáčku, protože snadno absorbuje cizí pachy. Použít můžete také uzavíratelnou nádobu.
– Pokud je obal již jednou otevřený, měli byste máslo spotřebovat do tří týdnů.
– Pokud jste máslo nakoupili do zásoby a nemáte v plánu ho v blízké době použít, můžete ho zamrazit. V mrazáku vydrží až rok.
– V ledničce byste měli mít máslo ideálně na druhé poličce shora.
– Kvalitní máslo by mělo obsahovat alespoň 82 procent tuku.
– Pokud kupujete máslo na váhu, tak jako kdysi naše babičky, je nejlepší skladovat ho v hrnku pod vodou. Voda ho drží v chladu a zabraňuje negativním účinkům vzdušného kyslíku.