Odpalované těsto se může zdát složité, ale s trochou šikovnosti to zvládnete. Tyto větrníčky za to rozhodně stojí!
Potřebujete:
✿ 250 ml vody
✿ 100 g tuku
✿ 150 g hladké mouky
✿ 1/2 lžičky soli
✿ 4 vejce
✿ moučkový cukr
Náplň:
✿ 250 ml smetany ke šlehání
✿ 1 vanilkový cukr
✿ 1 lžíce moučkového cukru
✿ 100 g jahod
1. Do kastrolu nalijte vodu se solí, přidejte tuk, na mírném plameni ho nechte rozpustit a přiveďte k varu. Pak za stálého míchání přisypejte prosátou mouku a na středním stupni nechte za stálého míchání těsto pomalu asi 8 minut odpalovat. Nechte trochu vystydnout a pak postupně po jednom vmíchejte vejce.
2. Těstem naplňte cukrářský sáček a na pečicím papírem vyložený plech tvořte kopečky. Pečte při 200 °C asi 20 minut. Po vyndání rozkrojte a nechte vystydnout.
3. Smetanu vyšlehejte s cukry. Jahody omyjte a nakrájejte na kousky. Naplňte větrníčky šlehačkou a jahodami a dejte vychladit do ledničky.
Tohle musím zkusit s dětmi na výtvarné dílně! Recept vypadá jednoduše a výsledok je krásný a chutný!
Jahody a slahačka…to je boží! Moc mě láka vyzkoušet tenhle recept. Sice nejsem profík v pečení, ale zatím všechno vypadá jednoduše.
To zni fakt super, hned bych si dala k odpoledni kafi…prdiku, skusim to upéct jenom doufam, ze se mi to povede.
Jé, ty jahodový větrníčky vypadají skvěle! Odpalovaný těsto už jsem zkoušela a fakt to není tak těžký, jak se říká. Určitě vyzkouším tenhle recept.