Jsou zdravější než ty klasické a také mnohem vláčnější.
Suroviny:
3 jablka
špetka soli
2 vejce
2 hrnky mléka
1 lžička kypřicího prášku
1/2 hrnku třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
2 hrnky hladké mouky
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
Postup:
Jablka si oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vejce si rozšlehejte s mlékem. Smíchejte mouku, cukr a špetku soli a promíchejte. Poté přidejte prášek do pečiva.
Suchou směs po částech promíchejte s tekutou. Na závěr vmíchejte opravdu najemno nastrouhaná jablka. Směs dochuťte skořicí a nechte deset minut odležet při pokojové teplotě.
Na pánev si nalijte trochu oleje, nemusíte moc, aby lívanečky takzvaně neplavaly. Z každé strany stačí lívanečky smažit dvě až tři minty.
Nechte je trochu vychladnout a poté je lehce zaprašte moučkovým cukrem tak, jak vám to chuťově vyhovuje.
Skvělý nápad zaměnit klasický cukr za třtinový a přidat skořici. Jsem zvědavá, jak moc se to projeví na chuti. Určitě vyzkouším tento recept o víkendu.
Ty vypadaj fakt božsky! Hned bych si je dala k snídani. Babička dělala podobný, ale tyhle musí bejt ještě lepší s tím skořicí a třtinovým cukrem.