Čočka nesmí chybět v žádné domácnosti, ale proč si nepřipravit italskou čočku se salsicciou, tedy italskou klobásou. Pokud ji neseženete, můžete ji klidně nahradit jakoukoli jinou z tuzemské výroby.
Ingredience: ½ balení čočky, cibule, řapíkatý celer, mrkev, zeleninový vývar, rajčatový protlak, 4 klobásy salsiccia, parmazán, feferonka, rozmarýn, bobkový list, olej extra panenský, sůl
Postup: Očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kostičky a orestujeme ji na olivovém oleji. Přidáme snítku tymiánu a bobkový list, zalijeme vývarem, přidáme lžící protlaku a chvíli povaříme. Přisypeme čočku a vaříme do podoby al dente, dle potřeby přiléváme vývar.
Přidáme salsicciu a vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme nasekanou feferonku, sůl a olivový olej, posypeme strouhaným parmazánem a můžeme podávat.