Legenda říká, že se tento pokrm objevil náhodně, když indický kuchař chtěl vytvořit omáčku z výpeku kuřecího masa, který mu zůstal.
Ingredience: na 4 porce
Marináda:
750 g kuřecích prsou
150 g bílého jogurtu
1 lžíce citronové šťávy
2 lžičky garam masaly
lžička mleté kurkumy
1/2 lžičky mletého chilli
1 lžička mletého římského kmínu
5 cm nastrouhaného zázvoru
2 stroužky česneku
Omáčka:
30 g másla
400 g drcených rajčat
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce cukru
2 lžičky soli
čerstvý koriandr na ozdobu
Příloha:
basmati rýže nebo indický chleba naan dle chuti
Postup:
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky. Suroviny na marinádu smíchejte v míse s kuřetem. Marinujte aspoň 3 hod v lednici. V pánvi rozpusťte máslo. Maso vložte do pánve na máslo a kuře smažte, dokud není hotové.
Pak přidejte drcená rajčata, smetanu, cukr a sůl. Promíchejte, snižte plamen a vařte asi 20 min. Na závěr můžete dosolit a ozdobit koriandrem. Podávejte s basmati rýží či indickým chlebem.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 65 Kč