Jablečné kostičky zapečené v bábovce dělají její chuť ještě lepší, zjemní ji a těsto pak bude jakoby šťavnatější.
Potřebujete:
✿ 2 hrnky polohrubé mouky
✿ 1 hrnek cukru krupice
✿ 1 skořicový cukr
✿ 1 prášek do pečiva
✿ 1 hrnek mléka
✿ ½ hrnku oleje
✿ 3 vejce
✿ 1–2 jablka
1. Mouku s práškem do pečiva smíchejte v míse společně s cukrem a skořicovým cukrem. Přilijte mléko a olej, přidejte vejce a dobře rozmíchejte.
2. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na drobné kostičky. Přidejte je do těsta, opět promíchejte a těsto nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy.
3. Pečte v troubě při 180 ºC (nebo ve vymazané a vysypané remosce se středovým kuželem) cca 30–45 minut. Ještě horkou bábovku vyklopte, pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte.