Výborný koláč se šťavnatými hruškami zvládnete rychle a levou zadní.
Suroviny – 1 hrnek krystalového cukru – 1 hrnek mléka – 2 hrnky polohrubé mouky – ½ hrnku oleje – 2 vejce – 1 prášek do pečiva – 5 hrušek – 1 vanilkový cukr – 1 skořicový cukr – pečicí papír – moučkový cukr na posypání
Postup
1. Krystalový cukr vyšlehejte s vejci. Postupně přidejte olej a šlehejte. Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a mlékem a ještě krátce prošlehejte.
2. Těsto nalijte na plech s pečicím papírem a navrch rozložte plátky hrušek, které obalíte ve vanilkovém a skořicovém cukru.
3. Pečte při 180 ºC asi 35 minut. Vychladlý koláč pocukrujte.