Závitky podávejte s rýží nebo špeclemi. Na náplň můžete použít zeleninu podle sezony. Závitky lze v zájmu sytosti a chuťové rafinovanosti obalit plátkem slaniny.
Ingredience: 4 porce
4 plátky z roštěnce
2 mrkve
2 petržele
2 cibule
1 lžíce hořčice
sůl
pepř
olej
1 lžíce sójové omáčky
100 ml vývaru
4 snítky tymiánu
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
Postup:
Maso naklepejte, osolte a opepřete. Potřete ho hořčicí. Zeleninu nakrájejte na nudličky. Jednu cibuli na čtvrtinky. Na každý plátek dejte pár nudliček mrkve i petržele, přidejte cibuli a zatočte. Maso spojte párátky, špejlí nebo svažte provázkem, aby se při pečení nerozjelo.
Poprašte hladkou moukou. V pánvi rozehřejte olej. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a masové závitky. Vše opečte dozlatova. Přilejte vývar, přidejte zeleninu, pokud zbyla, sójovou omáčku a duste pod pokličkou 30 min, dokud není maso měkké.
Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 65 Kč