Chystáte slavnostní hostinu? Tak rozhodně vyzkoušejte tento skvělý recept!
Ingredience: 2 lžíce hladké mouky, 1 kg hovězího předního, 2 lžíce olivového oleje, 3 cibule, 250 ml červeného vína, 300–350 ml vývaru, 3 lžíce brusinek, sůl, pepř
Postup: Mouku osolte a opepřete, přidejte maso a obalte ho v mouce. Pak ho zprudka opečte na pánvi na rozpáleném oleji – jen aby vytvořilo krustu.
Maso přendejte na talíř, poté asi 5 minut opékejte cibuli. Vraťte maso do pánve, přilijte víno a vývar a přiveďte k varu.
Ztlumte oheň a pod pokličkou maso duste, dokud nezměkne – mělo by to trvat asi hodinu až hodinu a půl. Přidejte brusinky, dochuťte solí a pepřem a povařte ještě 5 minut.
Podávejte s bramborovou kaší, k pokrmu se rovněž hodí i knedlík, nebo rýže.