Suroviny: 750 g hovězího zadního sůl a pepř slunečnicový olej 1 cibule 2 stroužky česneku 1 lžička kmínu 2–3 hrsti sušených hub 400 ml hovězího nebo zeleninového vývaru 2 lžíce másla a hladké mouky 1 lžíce zakysané smetany
Postup: Maso nakrájíme na plátky asi centimetr silné, osolíme je a opepříme z obou stran a na koncích mírně nařízneme, aby se maso nezkroutilo.
Olej rozpálíme v širším hrnci, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme česnek a pak na něm zprudka opečeme plátky masa. Přidáme houby, podlijeme 150 ml vývaru a za občasného podlévání dusíme doměkka, minimálně jednu hodinu.
Na závěr přidáme zbylý vývar, povaříme, podle chuti zahustíme tmavší jíškou připravenou ze dvou lžic másla a dvou lžic hladké mouky a vmícháme jednu polévkovou lžíci zakysané smetany.