Tohle jídlo bude chutnat skvěle i z krůtího masa. Koření kombinujte podle chuti. Pokud je pro vás rozmarýn aromatický až nadmíru, můžete přidat jemně aromatický tymián nebo nadrobno nakrájenou petrželku.
Ingredience: na 4 porce
● 800 g hovězí kýty
● 4 mrkve
● 1 cibule
● 1 lžíce másla
● 4 lžíce oleje
● 1 lžíce sladké mleté papriky
● 1 lžíce rajčatového protlaku
● 1 konzerva loupaných drcených rajčat
● 1 snítka rozmarýnu
● sůl
● pepř
Postup:
Cibuli nakrájejte najemno. Maso nakrájejte na kostky a mrkev na kolečka. V hrnci nechte rozpustit máslo a přidejte olej. Vmíchejte cibuli a opečte ji. Přidejte maso a opékejte, až se zatáhne.
Pak přidejte rajčatový protlak, mletou papriku a krátce zarestujte a nechte rozvonět.
Následně vše zalejte vodou tak, aby bylo maso kompletně ponořené. Směs osolte, opepřete a přidejte rozmarýn. Přiklopte a zvolna nechte dusit přibližně hodinku a půl.
Podle potřeby dolejte vodu tak, aby bylo maso i nadále ponořené. Poté přidejte mrkev, rajčata duste dál další zhruba půlhodinku. Nakonec ještě podle potřeby dosolte. Můžete podávat s bramborovou kaší, rýží i těstovinami.
Příprava: 120 min
Cena za porci: 80 Kč