Můžete použít jak čerstvé lesní houby, tak i sušené nebo žampiony. Místo klasického kmínu zkuste ten římský, který má mnohem intenzivnější chuť.
Ingredience: 4 porce
600 g hovězí kližky
1 cibule
hrst čerstvých hub
2 lžičky sušeného tymiánu
1 stroužek česneku
100 ml bílého vína
150 ml smetany
sůl
pepř
olej
100 g anglické slaniny
1 lžička drceného kmínu
Postup:
Maso nakrájejte na malé kostky nebo na nudličky. Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky. Houby očistěte a nakrájejte na kousky. V hluboké pánvi rozehřejte olej. Opečte na něm cibuli a pak přidejte maso. Zprudka opečte, přidejte kmín a nechte ho rozvonět.
Maso podlejte vínem a nechte ho trochu odpařit. Přidejte houby, stroužky česneku a dobře promíchejte. Směs pak pod pokličkou poduste přibližně 10 minut. Přilejte smetanu, přisypte tymián a omáčku vařte asi 5 minut. Nakonec podle chuti osolte a opepřete.
Doba přípravy: 40 min
Cena za porci: 60 Kč