Domácí varianta indického pokrmu potěší nejen vegetariány.
Potřebujete:
✿ 6–8 hub
✿ 400 g listového špenátu
✿ 1 cibuli
✿ 4 stroužky česneku
✿ olej
✿ sůl
✿ oregano
✿ kari
✿ bazalku
✿ 200 ml smetany
1. Houby očistěte, nakrájejte na plátky a opečte je na oleji dozlatova. Česnek nakrájejte na plátky a cibuli najemno.
2. V hlubší pánvi rozpalte olej a osmažte na něm cibuli dosklovita. Pak přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Přidejte špenát, osolte a ochuťte bazalkou, oreganem a kari. Rozmixujte tyčovým mixérem.
3. Přiveďte k varu, postupně přilévejte smetanu a nechte chvíli probublat. Do hotové omáčky vložte houby a nechte chvilku prohřát. Podávejte buď samotné, nebo s těstovinami.