Na křehké těsto můžete použít různé kombinace mouky. Vyzkoušejte špaldovou nebo pohankovou. Obě mají jemnou oříškovou chuť.
Ingredience: 4 porce
Na těsto:
● 250 g hladké mouky
● 1 vejce
● 130 g másla
● 1 lžička soli
Na dohotovení:
● 300 g ricotty
● 1 vejce
● 1 stroužek česneku
● sůl
● pepř
● 5 snítek tymiánu
● hrst čerstvých hub
● 4 vejce
● 50 ml smetany
● olej
Postup:
Do mísy prosejte mouku, přimíchejte sůl, přidejte máslo, vejce a důkladně propracujte. Těsto napěchujte do kulaté koláčové formy vyložené pečicím papírem. Vytvarujte i okraje. Ricottu prošlehejte s vejcem a prolisovaným stroužkem česneku. Směs osolte, opepřete a přidejte lístky tymiánu.
Náplň naneste na těsto a uhlaďte. Houby nakrájejte na plátky a opečte na pánvi. Osolte, opepřete a rozprostřete je na náplň. Vejce prošlehejte se smetanou a osolte. Nalejte je na koláč a vložte do trouby předehřáté na 180 0C. Pečte asi 40 minut.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 35 Kč