Milujete houby, ale maso také? Tak si připravte karbanátky podle našeho receptu, kde neošidíme ani jednu z ingrediencí.
Ingredience:
500 g čerstvých očištěných hub, 500 g mletého vepřového masa, 2 vejce, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce strouhanky, ½ lžičky drceného kmínu, 2 špetky ostré mleté papriky, sůl S pepř, 2 lžíce hladké mouky, olej na smažení
Postup: Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme ji zesklovatět na másle. Ještě horkou ji přidáme do mletého masa, dále vejce, prolisovaný česnek, hořčici, papriku, sůl, pepř, mouku i strouhanku.
Dobře propracujeme, abychom vytvořili kompaktní hmotu, a tu necháme chvilku v chladničce odležet.
Vyjmeme hmotu z lednice a vytvoříme z ní placičky vysoké asi tak 1,5 centimetru. Smažíme je na rozpáleném oleji z obou stran. Podávat je můžeme s bramborovou kaší..